miércoles, 24 de febrero de 2010

Un 52% dels espanyols acceptaria la independència de Catalunya

Divendres es presenta a Madrid una enquesta de la UOC sobre com veuen els espanyols la independència de Catalunya, a la qual ha tingut accés VilaWeb · Només un nou per cent creu que hi hauria casos de violència · Un 40% dels espanyols reconeix a Catalunya el dret a decidir

La imatge d'intransigència dels espanyols envers la possible independència de Catalunya no és certa, segons una enquesta que divendres es presentarà a Madrid. Entre les dades que s'hi faran públiques hi ha que si bé un 72% de la població voldria que Espanya i Catalunya negociessin per evitar la secessió en el cas de victòria del Sí en un referèndum un significatiu 52% dels ciutadans de l'estat espanyol afirma que acceptaria la voluntat del poble català. L'enquesta pregunta també si els principis democràtics han de prevaldre sobre la legalitat vigent pregunta a la qual un 64% respon afirmativament.

L'enquesta es va fer entre els mesos de setembre i octubre de 2009 per via telefònica amb un univers de 1.883 entrevistes a l'estat espanyol, fora del Principat i complementa una altra igual però feta al Principat que es va presentar a l'octubre. En el resum de l'enquesta que es presentarà divendres a Madrid, al qual ha tingut accés VilaWeb, no hi ha una divisió per comunitats autònomes i per tant els habitants del País Valencià, les Illes i La Franja així com bascos i gallecs estan englobats sense distinció amb la resta de ciutadans de l'estat.

Kaosenlared-24/2-Leer



Montilla sella con Mas una cumbre para un pacto catalán

El Periódico

No hay comentarios: